lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de novembre, 2008

ERC i ICV es plantaran demà davant el Parlament contra la LEC

El grup parlamentari d’ERC ha anunciat a través d’un comunicat que estarà present a la concentració de demà davant el Parlament contra la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), que també compta amb el suport d’ICV. El portaveu d’Esquerra a la comissió d’educació del Parlament, Josep Maria Freixanet, i el president de la Sectorial d’Educació d’Esquerra, Carles Martínez, encapçalaran la representació del partit per “escoltar les entitats convocants” i “el batec de la ciutadania”.

El partit es disposa a “intercanviar opinions amb els representants de les entitats convocants”, amb les quals ja es va reunir dimarts passat en una trobada on també hi era el president del partit, Joan Puigcercós. “Aquesta és més una llei de continguts que d’aparador”, ha manifestat Freixanet, que ha recordat que ERC es disposa a “impulsar i presentar esmenes a la LEC durant el seu tràmit parlamentari” malgrat que dóna suport al projecte de llei i va aprovar-ho al Govern.

A la concentració també assistirà ICV-EUiA, que rebutja la llei i manté una posició diferent que els seus socis de Govern. Ahir, la portaveu parlamentària d’ICV, Dolors Camats, i els joves del partit, Joves d’Esquerra Verda (JEV), van manifestar-se enfront d’un col•legi públic de Barcelona amb una pancarta on podia llegir-se: Maragall, aquesta llei no l’escriguis amb la dreta. Segons va explicar la coordinadora de les JEV, Janet Sanz, reclamen al conseller d’Educació que pacti el text amb la comunitat educativa que va firmar el Pacte Nacional i no cedeixi a les “exigències de CiU”.

eMaragall creu que la presència de partits desmereix la manifestació contra la Llei d'Educació. Si, si..., ja et fotran !!! El conseller d’Educació, eMaragall, considera que la presència de ICV-EUiA i ERC a la manifestació d’aquest diumenge al Parlament per demanar solucions sobre l’educació a Catalunya treu valor a la convocatòria. “La presència de partits no em sembla que enriqueixi la manifestació sinó que li fa disminuir el valor de representació de la comunitat educativa”, ha reflexionat eMaragall.