lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de novembre, 2008

Garzón fa marxa enrere

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha fet marxa enrere en la investigació dels desapareguts durant el franquisme. Garzón ha declarat extingida la responsabilitat penal de Franco i altres alts càrrecs del seu règim i ha decidit remetre la causa que va obrir per investigar els crims de la Guerra Civil i el franquisme als jutjats d'instrucció dels territoris on es troben les fosses comunes que va autoritzar a obrir en declarar-se competent el 16 d'octubre passat.

Amb aquesta resolució, Garzón s'avança a la decisió que el ple de la sala penal de l'Audiència Nacional tenia que adoptar en una pròxima reunió sobre la competència del magistrat per investigar els fets, una decisió a la qual la Fiscalia s'oposava per entendre que són competència dels jutjats territorials on es van cometre els crims.

El magistrat ha fet aquest pas en incorporar-se aquest dilluns al jutjat després d'estar dues setmanes de baixa mèdica i després que el ple de la sala penal paralitzés, a instàncies de la Fiscalia, les exhumacions a les quals Garzón va donar el vistiplau en declarar-se competent i que va permetre l'obertura de la fossa on hi ha les restes del poeta Federico García Lorca.

Avui: Les associacions es plantegen presentar un recurs contra la decisió de Garzón de fer marxa enrere