lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de desembre, 2008

Acció Cultural recorrerà al Suprem la sentència favorable al tancament de TV3 al País Valencià

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) ha desestimat "íntegrament" el recurs plantejat per Acció Cultural del País Valencià contra la resolució per la qual la Generalitat li va imposar un expedient sancionador de 300.000 euros i va ordenar "el cessament immediat de les emissions televisives" de TV3 amb el tancament dels repetidors de la Carrasqueta, Bartolo i Montdúver. Acció Cultural ha anunciat aquest dimarts que recorrerà la sentència al Tribunal Suprem.

L'entitat valenciana explica en un comunicat que a "efectes pràctics" amb la sentència del TSJPV "s'aixeca la suspensió cautelar" que el mateix tribunal havia decretat sobre la sanció de 300.000 euros durant la tramitació del recurs. D'aquesta manera, Acció Cultural haurà de fer efectiu el pagament.

La junta directiva d'Acció Cultural té previst reunir-se en els pròxims dies per decidir les mobilitzacions civils i socials que emprendran contra aquest nou revés del TSJPV. Amb tot, l'entitat recorda que "no és la primera vegada que un afer judicial que afecta la llengua catalana es perd al TSJPV i es guanya al Suprem i al Constitucional".