lo carrer del riu

28 de desembre, 2008

Catalunya 2 - Colòmbia 1

La Selecció Catalana de Futbol ha guanyat aquest vespre al Camp Nou amb Colòmbia per 2 gols a 1. Bojan ha marcat el primer gol dels catalans, a la primera part, mentre que Joan Verdú ha fet el segon, a la segona part del partit. A l'últim moment, quan el joc era a punt d'acabar, Freddy Montero ha pres la iniciativa i ha marcat l'únic gol dels colombians, que tot i amb aquest intent no han pogut guanyar el partit. Pere Gratacós, que ha dirigit el seu últim partit com a seleccionador català, s'ha acomiadat de la selecció amb una victòria davant Colòmbia. El tècnic ha sorprès situant Jordi Codina com a porter titular en detriment de José Miguel Morales. El tercer meta del Reial Madrid ja ha hagut d'intervenir en el minut 8 per refusar un xut de Pino en la primera ocasió de perill del matx. Colòmbia ha tornat a avisar poc després però Lopo ha tallat de forma providencial el contraatac de Quintero quan es quedava tot sol davant de Codina. Tot i el domini inicial dels colombians, ha estat Catalunya l'equip que s'ha avançat en el marcador. En el minut 15, una gran passada a l'espai de Sergio García ha acabat als peus de Bojan i el davanter blaugrana no ho ha desaprofitat per fer l'1-0, el seu segon gol en dos partits amb la selecció catalana. Després del primer gol, el joc s'ha entrebancat massa i hi ha hagut moments en què el partit no ha tingut res d'amistós. L'àrbitre ha hagut de frenar el joc dur de tots dos equips a base de targetes. Tanta falta ha provocat poca continuïtat en el joc i, per tant, poques ocasions abans del descans, tot i que Damià ha tingut la segona just abans del descans, però ha controlat malament la pilota quan ho tenia tot a favor per marcar. Els nombrosos canvis en tots dos equips en la segona meitat han fet baixar encara més la intensitat del joc. Tot i així, Bojan ha tingut la primera opció catalana de la represa, just abans de protagonitzar la jugada del segon gol. Nájera li ha fet un clar penal, però Undiano Mallenco ha deixat seguir la jugada i Joan Verdú ha marcat el 2-0 en el minut 62. L'única ocasió, en la segona part, dels colombians, ha estat un xut de Quintero que Morales ha desviat a córner. Just abans del xiulet final, Verdú ha fet lluir el porter colombià en una acció que ha estat a punt d'acabar en el tercer gol dels catalans. I quan semblava que el partit acabaria amb el resultat de 2-0, en una jornada afortunada i plena de rebots Freddy Montero ha fet el gol de l'honor dels colombians. Ja no hi ha hagut temps per a res més i l'era Gratacós ha acabat de la millor manera possible, amb victòria. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit