lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de desembre, 2008

Deu militants de l'esquerra abertzale anuncien el seu ingrés a ETA

Deu militants de l'esquerra abertzale, en situació de recerca i captura, han fet públic aquest diumenge la seva integració a ETA a través d'un escrit al diari GARA. Segons expliquen la seva decisió arriba perquè ja no els és possible seguir treballant als seus pobles i perquè "tot i no ser d'ETA, ens ha intentat jutjar com si ho fóssim però no ens acovardim i hem pres la decisió d'agafar les armes i passar a formar part d'Euskadi Ta Askatasuna".

En una declaració enviada a aquest rotatiu basc, que també publica la fotografia a cara descoberta de quatre de les deu persones -que no han fet públic els seus noms-, els signants de la declaració es presenten com a militants de l'esquerra abertzale que "han treballat en diferents organitzacions del moviment d'alliberament nacional basc fins que policies armats han vingut a torturar-nos i a empresonar-nos i ens hem vist obligats a fugir".

En aquest text, denuncien que "Euskal Herria no coneix la democràtica, no pot decidir el seu futur", i que a més "l'ofensiva repressiva i la situació antidemocràtica que viu el nostre poble se segueix endurint". També critiquen que "no hi ha llibertat d'expressió, no hi ha llibertat d'associació ni de manifestació, no ens deixen viure com a independentistes...". Els autors del text censuren l'actuació dels polítics "desvergonyits del PNB i Nafarroa Bai que, juntament amb els torturadors del PSOE i el PP, ens reclamen la condemna d'ETA".