lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de desembre, 2008

El Suprem ordena la liquidació de béns d'ANB i el PCTB

El Tribunal Suprem ha donat deu dies als grups municipals d'Acció Nacionalista Basca (ANB) i al grup parlamentari Partit Comunista de les Terres Basques (PCTB) perquè presentin les seves al·legacions abans de decidir sobre la seva dissolució. Tanmateix, el tribunal ja ha ordenat que es liquidin tots els béns patrimonials de les dues organitzacions i ha decretat l'embargament dels saldos dels comptes corrents i de totes les subvencions que tinguin.

De fet, els béns i les subvencions a què tenen dret les dues organitzacions ja es trobaven embargades per la sentencia de legalització del Suprem i pel jutge de l'Audiència espanyol, Baltasar Garzón, en la causa oberta per la qual ordenà la suspensió d'activitats.

La sala especial del 61, presidida per Carlos Dívar, ha estudiat la dissolució dels grups municipals d'ANB en 125 ajuntaments del País Basc i Navarra i la del grup del PCTB al Parlament basc, tal com havia sol·licitat l'advocat de l'estat. En les dues interlocutòries, el Suprem indica que les formacions podran personar-se al cap de deu dies en la causa per donar les explicacions que considerin oportunes abans de decidir si ordena la seva dissolució.