lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de desembre, 2008

Jutgen dos 'maulets' per haver intentat tirar a terra el toro d'Osborme del Bruc

La fiscal demana una multa de 320 euros per a Miquel C. T. i la mateixa pena per Jordi a G. C., tots dos membres de Maulets a Manresa, per una falta de danys. L'acusació pública els considera responsables d'haver intentat tirar a terra la figura del toro d'Osborne situada al municipi del Bruc. El 31 de juliol, els dos nois van treure els caragols que subjectaven la figura, molt visible des de la carretera, i van doblegar la part superior de la bèstia estirant-la amb una corda.

En el judici, celebrat avui al jutjat penal número 10 de Barcelona, els processats han reconegut que la intenció era enderrocar la figura, ja que la consideren un "símbol espanyol": no van tenir temps de completar l'operació perquè van aparèixer els Mossos d'Esquadra i els van detenir.

Els dos joves han coincidit a declarar que volien tirar a terra el toro perquè és un símbol espanyol a Catalunya i a més la Generalitat no ho reconeix com a patrimoni històric o cultural, al contrari del que passa a la resta de l'Estat.

Aquest toro d'Osborne, l'únic que queda a Catalunya, ha estat subjecte de nombroses actuacions de boicot en els darrers anys, ja que l'han tirat a terra unes quatre o cinc vegades, a banda de mutilar-lo o pintar-lo en nombroses ocasions.

Els imputats han estat acompanyats durant el judici per una vintena de membres de Maulets, que han desplegat una pancarta de suport.