lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de desembre, 2008

La plataforma per una Catalunya Lliure de Transgènics engega dues noves campanyes

Aquest cap de setmana, dins del marc de la Fira Eco-Sí que es fa a Girona, la plataforma Som Lo Que Sembrem celebrarà la seva VIII assemblea. Després d’haver entregat 106.000 signatures al parlament, una representació de la plataforma Som lo que Sembrem es va reunir dijous amb els diferents grups polítics del parlament per informar-los dels efectes dels cultius transgènics en diferents punts del territori.

Els grups van assegurar als membres de la plataforma que la ILP (Iniciativa Popular Legislativa) passarà la fase de les esmenes a la totalitat i serà debatuda en profunditat al parlament.

A Girona la plataforma engegarà dues noves campanyes que es faran arreu del territori. Una és la de declarar zones lliures de transgènics municipis, establiments, explotacions agrícoles i més institucions. A Europa hi ha 3.400 municipis, més de 4.500 zones i cent setanta regions declarades lliures de transgènics. A Catalunya en són cinquanta-set municipis i tres comarques.

L’altra campanya és la sembra de panís ecològic, per tal de posar en evidència la contaminació que s’està produint. De les 10.015 hectàrees de blat de moro conreades a Girona, 4.155 són de transgènic, que representa un 41%. A Girona es conrea el 20% del total de blat de moro transgènic produït a Catalunya.