lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de desembre, 2008

Quart dia d'atacs entre Israel i Gaza

Per quart dia consecutiu els bombardejos israelians sobre la franja de Gaza han continuat aquest dimarts. Els atacs, que van començar dissabte després del trencament de l'alto el foc per part de Hamàs, han causat 360 morts i 1.600 ferits.

Tropes aèries i navals israelianes han atacat a primera hora d'aquest matí objectius palestins, entre els quals diversos edificis del govern de la franja, un camp de l'entrenament del moviment islamista, una fàbrica d'armes i per segon dia consecutiu la universitat islamista.

Per la seva banda, les milícies palestines han llançat 80 coets i projectils de morter, que han causat dos morts i diversos civils i militars ferits. La xifra de víctimes mortals israelianes des de l'inici de l'ofensiva militar ascendeix a quatre, entre els quals tres civils.

Mentrestant als hospitals de la franja la situació és cada vegada més caòtica i falten medicaments, llits, sang per a transfusions i cambres refrigeradores per conservar els cadàvers fins que són recuperats pels seus familiars.

Concentració a Tarragona de repulsa per l'agressió del govern israelí contra Gaza Davant els fets intolerables que està perpetrant el govern d'Israel a Gaza ens adherim a les mobilitzacions que s'estan produïnt arreu del món i hem decidit convocar una concentració de repulsa a aquestes actuacions i de suport a la població assetjada el proper diumenge, 4 de gener, a les 13,00 hores, a la Plaça de la Font, a l'acabament de l'acte Paraules per la Pau.

En les properes hores enviarem emails als diferents grups municipals demanant que preparin mocions per presentar al Plenari i/o a la Junta de portaveus per tal d'adherir-se al comunicat.

Entre Pobles (epoblest@tarragona.tinet.cat)