lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de desembre, 2008

Ridao retreu a Zapatero la "paràlisi" en el desplegament de l'Estatut

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha retret al president espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, la gestió en política autonòmica, que ha desembocat en un "nul desenvolupament autonòmic". Segons Ridao, "la mandra, el centralisme i la imminent sentència del Tribunal Constitucional en relació amb l'Estatut" ha portat el PSOE a una situació "d'autèntica paràlisi" a l'hora de desplegar l'Estatut i a incompliments de terminis "legals" en finançament així com dels diferents compromisos en aquesta matèria. Ridao ha fet aquestes declaracions després de la compareixença del president de l'Estat en què ha fet balanç de l'any i ha considerat "probable" presentar una proposta en matèria de finançament abans de finals d'any.

Pel que fa a l'àmbit econòmic, segons Ridao, la situació real s'assembla poc al país "d'Alícia" descrit per Zapatero. "Durant la gran part dels 9 mesos transcorreguts des de les eleccions del 9-M, el govern espanyol s'ha abandonat a la crisi, primer negant-la, i després, minimitzant el seu impacte", ha dit, i ha criticat l'absència de mesures de reforma estructural del model productiu i energètic pensant "en el llarg termini".

Quant al programa legislatiu, Ridao opina que ha estat "de molt baix perfil" i ha acusat el govern espanyol d'anar "al ralentí", a l'espera que els processos electorals de Galícia i el País Basc "aclareixin el mapa d'aliances per als pròxims 3 anys". Mentrestant, el govern espanyol "només va dissimulant amb grans anuncis no concretats com ara l'avortament o la laïcitat", ha lamentat Ridao. Arrencada de matxo i parada de ruc, en diem per aquí.

Cap comentari: