lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de desembre, 2008

Socis de l'Ateneu Barcelonès, molestos per la conferència de Rosa Díez

L'acte que la dirigent d’Unión, Progreso y Democracia (UPyD), Rosa Díez, ha convocat per aquesta tarda a l’Ateneu Barcelonès per explicar el seu projecte polític de “regeneració democràtica” ha creat malestar entre diversos socis d'aquesta entitat, crítics amb el fet que es cedeixi una sala de l'Ateneu a un dels màxims exponents de l’anticatalanisme a l’Estat espanyol.

Segons fonts citades per Tribuna Catalana, l'acte de Rosa Díez, que no forma part de l'agenda de l'entitat, s'ha convocat sense el permís dels socis d'una entitat que té com a principi fundacional "la defensa de la llengua i la cultura catalana". El lloguer de la sala d’actes, la més gran de la institució, hauria estat contractat a títol individual, de tal manera que la Junta Directiva de l'entitat, presidida per Oriol Bohigas, en desconeixia el contingut de l'acte. Segons les mateixes fonts, s'assegura que l'Ateneu no hauria cedit la sala d'haver sabut que s'hi faria una conferència d'UPyD.

Tot i això, la web d'UPyD anunciava aquest acte, que s'està celebrant aquest vespre, des de mitjans del mes de novembre.

directe.cat: Els socis de l'Ateneu Barcelonès volen boicotejar l'acte de Rosa Díez d'avui

eldebat.cat: Crida a boicotejar l’acte de Rosa Díez

Avui: Oriol Bohigas: "No sospitàvem que vindria Rosa Díez a fer un discurs polític"