lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de gener, 2009

Carod remarca que Junqueras té el plus de ser d'esquerres

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, marca distàncies entre el candidat republicà a les eleccions europees, Oriol Junqueras, i el de CiU, Ramon Tremosa, subratllant que les dues formacions han optat per candidats sobiranistes, però només un és progressista. "Hi haurà més d'un candidat sobiranista, però no totes les candidatures treballaran per la mateixa Europa", ha argumentat.

En un apunt en el seu bloc d'internet, Carod opina que Junqueras és "el millor candidat possible, un independentista implacable, persona d'esquerres compromesa amb la societat civil, transversal i amb un gran bagatge acadèmic". "Podem anar amb el cap ben alt", ha afegit.

Ha indicat que és l'únic català que encapçala una llista d'esquerres, perquè PSC i ICV-EUiA "aniran subsumits a les llistes de PSOE i IU". Però sobretot, ha posat èmfasi que el 7 de juny s'escolliran uns representants al Parlament europeu, però després hauran d'integrar-se en un grup parlamentari i defensar un programa concret.

Ha subratllat que Junqueras formarà part de l'Aliança Lliure Europea amb la resta de partits sobiranistes i progressistes d'Europa, com l'Scotish National Party i el Plaid Cymru de Gal·les, mentre que Tremosa "servirà per engrandir els escons del grup Liberal o del grup Popular, que defensen un model d'Europa basat en els Estats i clarament conservador". "Només ERC ofereix aquesta garantia", ha insistit.

Carod ha assenyalat que a Europa, a més de defensar la llengua, la cultura i la nació catalanes, es decideixen moltes coses més, com la directiva de les 65 hores setmanals. "I cadascun escull amb qui ho fa", ha argumentat. S'ha dirigit als que "busquen convertir les europees en unes primàries de les catalanes", i ha augurat que potser, el que volen és "amagar quin ús es farà del seu vot al Parlament europeu".

El bloc d'en Carod: Amb l'Oriol a Europa