lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de gener, 2009

Carod viatja a Nova York per obrir la quarta delegació del govern a l'estranger

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, emprèn demà un viatge a Nova York, d'una setmana de durada, en què obrirà la quarta delegació del govern a l'estranger, per a la qual cosa estarà acompanyat per l'expresident català pel PSC, Pasqual Maragall, i l'expresident del Parlament Joan Rigol (CiU).

La Delegació de la Generalitat als Estats Units i Amèrica del Nord, situada a Manhattan, és la quarta que es posa en marxa després de les ja inaugurades a Berlín, Londres i París. Vicepresidència preveu obrir-ne d'altres a la Xina i a l'Amèrica del Sud. Fonts de la Vicepresidència han informat que la presència de Maragall i Rigol potència l'acció exterior del govern, un dels mandats estatutaris. A més, es reflecteix que les relacions internacionals del govern al marge de l'Estat no són només desig d'ERC.

Les mateixes fonts han indicat que també han convidat l'expresident Jordi Pujol (CiU), que ha al·legat problemes d'agenda però ha donat suport a l'acció exterior de la Generalitat.

eldebat.cat: Maragall creu que la delegació a Nova York permetrà a Catalunya 'estar al lloc on es decideixen les coses'