lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de gener, 2009

S'intensifiquen les negociacions diplomàtiques per a l'alto-el-foc a Gaza

El Moviment de Resistència Islàmica Hamàs envia avui una delegació al Caire per a dialogar sobre la proposta egípcia d'alto-el-foc a la franja de Gaza. Hamàs ja va dir ahir que acceptava l'alto-el-foc d'un any amb algunes condicions, però de moment, el govern d'Israel no les accepta. El conseller del Ministeri de Defensa d'Israel, Amos Gilad, ha anat al Caire per donar el parer israelià. Segons el diari Ha-Àrets, hi ha divergències en el si del govern d'Israel.

El primer ministre Ehud Olmert, el ministre de Defensa Ehud Barak i la d'Exteriors, Tzipi Livni, no es posen d'acord en la necessitat d'aturar els atacs. Hamàs posa com a condicions per a acceptar l'alto-el-foc durant un any renovable que es retirin totes les forces israelianes abans d'una setmana i que s'obrin tots els passos fronterers, sota la garantia d'Egipte i de la comunitat internacional.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-Moon, ha dit que l'alto-el-foc era molt a prop i ha demanat a Israel que aturi l'ofensiva militar abans i tot de l'acord. Avui: Israel i EUA signen un acord que elimina les traves per a un alto el foc