lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de febrer, 2009

El Consell Escolar de Catalunya proposa que la reforma del calendari comenci el curs 2010-2011

El Consell Escolar de Catalunya (CEC) no veu del tot malament la proposta de nou calendari escolar del departament d’Educació de la Generalitat. Demana, però, que s'hi facin modificacions per tal que els canvis acordats s’apliquin a partir del curs 2010-2011, i no del següent, com havia proposat el conseller eMaragall. També demana que Educació consideri la possibilitat d'avançar el curs escolar perquè comenci l'1 de setembre.

Així doncs, el CEC (en què hi ha representació de tota la comunitat educativa: sindicats de mestres, associacions de pares i la patronal de l’escola concertada) accepta el fet que es racionalitzi el calendari escolar, però demana que es tinguin en compte les necessitats de tots els actors implicats, així com les despeses addicionals que suposen els canvis.

L'informe amb aquestes i unes altres propostes del CEC s'enviarà al departament d’Educació en un termini d'una setmana o setmana i mitja. Tot i que l'informe no és pas vinculant, és probable que Educació, que haurà de prendre la decisió definitiva, accepti les propostes.

Segons que preveu la proposta del Conseller eMaragall, les classes començarien el 7 de setembre, els alumnes farien una setmana de vacances al febrer, i no s’aplicaria la jornada intensiva el mes de juny, com es fa ara. A més, el calendari escolar es revisaria cada quatre anys.