lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de març, 2009

10mil a Brussel·les entrega una carta als eurodiputats en què reivindica el dret a l'autodeterminació

Una delegació de 10mil a Brussel·les ha entregat aquest dijous, 48 hores abans de la manifestació per l'autodeterminació, una carta als europarlamentaris amb l'objectiu d'explicar aquesta iniciativa de la societat civil catalana. A la recepció no hi ha assistit cap eurodiputat català, fet que el portaveu de 10mil.cat, Josep Poveda, ha lamentat. "Ens hagués agradat molt comptar amb l'acompanyament d'algun dels representants electes catalans a Europa encara que hagin expressat obertament la seva oposició a la nostra iniciativa", ha explicat. "Potser si haguessin vingut i ens haguessin escoltat, ara coneixerien millor el motiu i la finalitat de la manifestació d'aquest dissabte", ha afegit.

A la recepció, en què hi han assistit representants d'Eusko Alkartasuna, Esquerra Unitària Europea, el Sinn Féin i el BNG, entre d'altres, la delegació de 10mil a Brussel·les ha demanat la col·laboració dels europarlamentaris perquè els ajudin, segons Poveda, a "crear grups de pressió internacional per donar a conèixer el nostre cas".

A la carta, 10mil a Brussel·les assegura que "no demanem res d'extraordinari ni cap privilegi. Exigim, senzillament, ser reconeguts coma un poble normal dintre de la Unió Europea i poder-nos organitzar com el poble català decideixi lliurement".

VilaWeb: Deu Mil a Brussel·les critica que cap eurodiptat català no hagi assistit al lliurament de la carta