lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de març, 2009

El govern espanyol farà un informe anual sobre el compliment dels drets lingüístics dels ciutadans

La ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, ha anunciat aquest dimecres un paquet de mesures d'impuls del català a l'Administració Pública i ha afirmat que el seu executiu té la "voluntat" de resoldre "les tasques pendents" en aquest camp. La ministra ha anunciat la traducció al català, el gallec i l'euskera de les webs dels set ministeris que encara no inclouen totes les llengües cooficials de l'Estat. També ha anunciat l'elaboració d'un informe anual sobre el compliment dels drets lingüístics dels ciutadans.

Salgado ha recordat que la resolució de molts d'aquest temes és "qüestió de temps" i ha demanat que s'evitin les "exageracions polítiques". El diputat d'ERC Joan Tardà li ha recordat els compromisos de la seva administració amb la promoció del català i ha destacat que el "temps" és un "luxe" de què disposen els castellanoparlants, perquè els catalanoparlants "o som capaços de fer viable la nostra llengua al segle XXI, o desapareixem".

Tardà ha recordat que els diputats catalans, gallecs i bascos encara no poden expressar-se en les seves llengües al Congrés, perquè "si em poso a parlar català el president Bono em farà fora".