lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de març, 2009

La versió espanyola d'Euronews suprimeix informació sobre les motivacions de Zapatero en la retirada de Kosovo

La ministra de Defensa, Carme Chacón, va visitar ahir dissabte el secretari general de l'OTAN, Jaap de Hoop Scheffer, per intentar calmar els ànims després de la polèmica per la decisió de l'Estat espanyol de retirar les tropes de Kosovo. De la trobada a Brussel·les n'informa Euronews, el consorci de televisions estatals europees, entre les quals hi ha TVE.

La versió anglesa, francesa i portuguesa de la informació presenta les conclusions de la conversa que van mantenir Chacón i Hoop Scheffer i explica que "Madrid, que intenta contenir els nacionalismes a Catalunya i al País Basc, rebutja reconèixer Kosovo com una nació sobirana, i no considera que les seves tropes hagin de tenir un paper en l'ajuda al restabliment de les institucions allà". El text també apunta que, precisament, la independència de Kosovo ha estat un dels detonants de la retirada de les tropes espanyoles.

Però en la informació en espanyol s'ha suprimit aquest paràgraf i no es fa cap referència a les motivacions internes de la retirada de les tropes espanyoles per part de l'executiu de Zapatero. Tampoc no se'n parla en les informacions en italià i en alemany.

Vicent Sanchís: Catalunya és com Kosovo?