lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de març, 2009

Urkullu acusa el PSE de voler donar un "cop institucional" amb el suport del PP

El president del PNB, Iñigo Urkullu, ha defensat que els nacionalistes són els veritables guanyadors dels comicis al País Basc i ha advertit que, com a Catalunya, els socialistes pretenen deixar fora del govern la força més votada.

Tot i així, ha remarcat que la diferència és que en el cas basc ho faran gràcies a "un model d'Estat pactat entre el PSOE i el PP". Per Urkullu, aquesta maniobra és un "cop institucional" que, si bé pot coronar Patxi López com a lehendakari, provocarà que el País Basc "es governi des de l'enfrontament", o si més no, aquest model conduirà "a la paràlisi del nostre sistema institucional".

El president del PNB, Iñigo Urkullu, ha reiterat la voluntat del PNB d'encapçalar la formació del proper govern basc partint de la premissa que el partit nacionalista ha estat l'opció més votada, "amb 80.000 vots més que la segona força i amb sis escons més".

1 comentari:

xavi ha dit...

..i ara que han vist que funciona, en dos dies canviaran les lleis electorals, per que al final el parlament espanyol sigui cosa de dos.