lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de març, 2009

Zapatero qualifica com a "lògica" la retirada de tropes perquè "no reconeix Kosovo"

Zapatero ha assegurat avui des de Brussel·les, on ha participat al Consell Europeu, que la decisió de retirar les tropes de la KFOR és "lògica" perquè Espanya no reconeix la independència kosovar i perquè l'estabilitat a la zona "és cada dia millor".

Segons el president del govern central, Espanya ha complert "escrupolosament" els "aspectes formals" per procedir a replegar els seus militars de Kosovo i ha subratllat que la retirada era "lògica" i "coneguda" i que "en algun moment s'havia de produir". "Ha estat ara com podia haver estat fa dos mesos o d'aquí a dos mesos", ha afegit. "Hem fet el que era lògic i el que devíem fer i s'ha fet en un moment que em sembla bastant raonable. Les coses estan bé, estan tranquil·les, no hem reconegut Kosovo i la transició del paper de les nostres tropes es va a fer amb tota naturalitat i amb la màxima coordinació amb l'OTAN", ha assegurat Zapatero, precisant que aquesta retirada es produirà en un termini de quatre o cinc mesos.

D'aquesta manera, Zapatero contradiu les desclaracions de l'executiu d'ahir en què asseguraven que la decisió no tenia cap origen ideològic. El govern nord-americà està "profundament decebut" per la decisió d'Espanya de retirar el seu contingent de la missió de l'OTAN a Kosovo (KFOR), segons ha assenyalat el portaveu del departament d'Estat, Robert Wood, que ha confirmat que la ministra de Defensa, Carme Chacón, ja havia informat Washington de la seva decisió.

A més, ha dit que Estats Units "no comparteix en absolut" que la missió de l'OTAN a Kosovo ja no tingui sentit.

-EE.UU. decebut amb Egspaña? Ara aconseguirem la independència !!*!!