lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 d’abril, 2009

Carod-Rovira: 'No tenia cap sentit dur el partit cap a la catàstrofe'

Josep Lluís Carod-Rovira 170409

Josep-Lluís Carod-Rovira ha renunciat a repetir com a candidat d'Esquerra a les eleccions al Parlament i a no confrontar-se amb Joan Puigcercós, per 'responsabilitat'. Carod explica, a l'ACN, que unes primàries haurien estat 'letals' i que el partit hauria suportat molt malament una batalla innecessària. Per Carod, no tenia cap sentit 'dur el partit cap a la catàstrofe' després que ERC optés per una 'divisió de rols' similars a la del PNB.

Josep-Lluís Carod-Rovira va prendre la decisió de no optar a ser candidat després de l'estiu, un cop celebrat el congrés del mes de juny, tot i que la verbalització cap al seu entorn va trigar 'mesos'. 'Interiorment, però, la decisió ja la tenia presa', ha assegurat. Carod ha admès que va ser 'més dur' prendre la decisió de no presentar-se com a president del partit, ja que això 'significava desaparèixer com a primer referent del partit. La resta gairebé va ser una conseqüència'. El vice-president del govern creu que, un cop el partit va optar per una divisió de rols 'similar a la del PNB', 'no tenia cap sentit que hagués pretès, per un simple interès personal, dur el partit cap a la catàstrofe'. 'No m'hi trobaran', ha dit, 'prefereixo que se m'associï al canvi de discurs d'ERC, a la conversió a un partit polític i de govern i a uns magnífics resultats electorals'.

Carod ha constatat que unes primàries haurien estat 'letals' i que hauria estat 'una irresponsabilitat haver permès arrossegar el partit cap a una nova confrontació interna'. 'Les eleccions a guanyar no són dins del partit, són fora, jo vull guanyar eleccions, no congressos', ha afegit. 'Jo hauria pogut anar a fer primàries, una enquesta recent deia que jo hauria guanyat entre els militants, i Puigcercós, entre els militants que tenien càrrec. I què? Què hauria passat després de l'esgotament a què hauríem sotmès ERC?', s'ha preguntat. Per això ha defensat la seva decisió com 'un gest de responsabilitat'. 'I no deixa de ser curiós', ha dit, que 'els qui diuen que m'he vist amb cor de fer un pols, si hagués anat a fer-lo, haguessin dit que sóc un irresponsable perquè ERC no es mereix això'.

Carod també ha dit que la seva decisió era un 'gest de futur': 'La imatge d'inestabilitat pot perjudicar la necessària estabilitat que necessita el govern', ha advertit, tot apostant perquè els partits siguin 'forts' en un moment de crisi econòmica. Carod-Rovira: La meva decisió

2 comentaris:

Anònim ha dit...

AQUI TENIM, UNA INTEL-LIGENT RETIRADA ESTRATEGICA. MOLT BE CAROD¡
QUE SE LA FOTIN ELS ALTRES¡.
JUGANT AMB BCN.

lo llaguter ha dit...

Si com diuen tot això s'ha pactat entre els representants de cada part, Benach i Vendrell, no li veig cap mèrit per part de ningú. Molts desitjàvem veure rebaixar la tensió. Això és un gest. Veurem què passa a continuació. Uns ens animem així i uns altres ho fan traient-se una enquesta de sota el braç. Per cert, no hi tindrà res a veure en Madí amb aquesta enquesta, suposo !!*!!