lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 d’abril, 2009

Comencen les Trobades d'Escola Valenciana

Aquest cap de setmana es fan a a Llutxent (Vall d'Albaida), Castelló (Plana) i la Pobla de Farnals (Horta nord) les tres primeres Trobades d'Escola Valenciana, de les vint-i-una que hi ha previstes enguany. Les vint-i-quatrenes Festes per la Llengua d'Escola Valenciana, que reivindiquen 'el model d'escola en valencià i l'ús social de la llengua', arriben precedides d'una certa polèmica per la prohibició de la Generalitat de presentar-les a la Biblioteca Valenciana, tot i tenir-ne la confirmació.

Enguany es faran vint-i-una trobada, hi participaran set-cents vint centres, s'hi faran mil set-cents tallers, hi haurà dues-centes activitats culturals i es preveu que hi assisteixin dues-centes mil persones. La primera Trobada es fa avui, 4 d'abril, a Llutxent (Vall d'Albaida), i la darrera el 6 de juny a Albalat dels Tarongers (Camp de Morvedre).

Per Escola Valenciana, el lema triat és 'la força i la dolçor afectiva que ens uneix, és el vehicle de convivència que hem d'oferir a tots els valencians i valencianes de la nostra terra que volem neta i sostenible. Hem de continuar insistint que el valencià ha de ser llengua d'acollida, d'integració, de solidaritat i d'esperança. El valencià és la llengua base d'aprenentatge per a una educació plurilingüe.'

Cap comentari: