lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 d’abril, 2009

Urkullu diu que el PNB "està superant el tràngol" d'estar a l'oposició

Iñigo Urkullu 210409 RadioEuskadi

En una entrevista concedida a Radio Euskadi, el president del PNB, Iñigo Urkullu ha reconegut que, ara mateix, la seva formació està "superant el mal tràngol que suposa" haver anat a parar a l'oposició.

Segons la seva opinió, el PNB ha d'assumir "aquesta nova etapa" de passar a l'oposició, "on s'ha vist desplaçat per una drecera que ha buscat el PSE-EE, pel govern de drecera del PSE-EE amb el PP". En aquest sentit, ha assegurat que el seu partit "farà política d'una manera pròpia, des del que és la seva vocació de govern, de partit institucional".

Segons Urkullu, "El PSE haurà de demostrar si és capaç de fer govern amb aquesta relació preferent amb el PP del País Basc i si són compatibles els programes electorals amb els quals es presentaven els dos partits", ha apuntat.

Després de subratllar que el PNB "ja està confeccionant els equips de treball", ha mostrat la seva preocupació "per la imatge que s'està transmetent d'aquesta manera de fer política per part del PP i del PSE de cara a la ciutadania, creant una desafecció envers la política". Per altra banda, Urkullu no ha revelat quin serà el futur del lehendakari en funcions, Juan José Ibarretxe, malgrat ser conscient del "morbo" que el tema genera, i ha afirmat que el seu partit respectarà la decisió que adopti el fins ara president del govern basc.