lo carrer del riu

27 de maig, 2009

Barça 2 - Manchester 0. Sí !!*!!

Puyal 270509 resum

El millor Barça de la història ha conquistat la seva tercera Champions a costa del Manchester United (2-0) i ha firmat una temporada de somni, ja que per primera vegada en la història un equip d'aquí aconsegueix el triplet: la Lliga, la Copa i la Copa d'Europa, cosa que fins a la data només quatre equips més han aconseguit fins ara. En una nit rodona, l'equip de Pep Guardiola ha estat fidel a si mateix des del principi fins al final i ha entrat en la història del barcelonisme. Aquest equip, hereu del dream team de Johan Cruyff i del conjunt del jogo bonito de Ronaldinho, ha destrossat tots els registres en la seva primera temporada. Un ansiós Etoo ha marcat a la primera part, i Messi, Leo Messi ha rubricat la victòria del seu equip a 20 minuts del final i tot plegat amb un equip fet a casa, amb set del planter, i una defensa de circumstàncies, sense tres titulars fixos. El Barça havia de ser el Barça. No hi havia dubtes. Si no tenia defenses, jugaria amb més atacants. El seu futbol és transparent, sempre sap a què juga: toc, toc i toc. El United ha començat assetjant Víctor Valdés i Cristiano Ronaldo, hipermotivat, xutant tot el que li arribava a les botes. Però els blaugranes no han desesperat. El Barça sempre té un pla, un pla al qual el seu rival ha d'acomodar-se quan la pilota és dels catalans, encara que el principi ha estat sofert. Els red devils han pressionat i han generat dubtes en la defensa blaugrana. Un minut, un ensurt. Una falta a cinc metres de la frontal, en el perfil favorit de Cristiano Ronaldo. Cinc passos cap enrere, cames obertes i un remat enverinat del portuguès. El Barça estava ofegat, sense pilota no és res. No hi ha hagut notícies dels de Guardiola en vuit, en nou minuts. La primera vegada que el Barça ha entrat en joc, ha marcat. L'exquisit Iniesta ha aparegut entre línies, ha generat dubtes entre la defensa anglesa. La pilota ha arribat a Etoo, una retallada sobre Vidic, un tir pròxim i el 1-0. El Barça ha exercit d'equip gran, un gol a les primeres de canvi amb deu minuts jugats. El camerunès, ansiós en els últims partits, el sacrificat nou del Barça, el jugador que segurament no guanyarà ni el pitxitxi ni la Bota d'or aquest any ha marcat, com ja ho va fer a París, en aquella final del 2006. I el United ha sentit el gol. Han aparegut els dubtes, malgrat que als blaugranes se'ls veia descoordinats en defensa i que Cristiano Ronaldo era un perill constant, però a partir de llavors, el Barça ha minimitzat la presència del portuguès amb una recepta que no admet resposta: la possessió de la pilota. I així ha anat creixent el joc dels de Guardiola. Cada vegada més ha aparegut Xavi i també Iniesta. Messi s'ha situat entre Ferdinand i Vidic. Guardiola, l'aprenent de bruixot, ha començat a guanyar-li la partida al gran mestre, a Alex Ferguson. L'argentí s'ha mogut molt bé entre línies. En el 19, ha tingut el 2-0 en un remat per sobre del travesser d'Edwin van der Sar, un porter massa nerviós.I Xavi, també, en un un xut directe (m.27). El United no tenia respostes davant el futbol del Barça. Quan s'ha acabat el factor sorpresa dels primers minuts, els anglesos semblaven perduts. I en aquestes que amb 1-0 i 45 minuts per davant. Ferguson ha decidit estripar les cartes. Ha posat Tévez en joc, un davanter més, i la superioritat del Barça al centre del camp ja ha estat incontestable. El United buscava la velocitat dels seus davanters i cedir el pes del partit al Barça i així els ha anat. En els primers 10 minuts del segon temps, els blaugranes podien sentenciar el partit. Primer Henry, en una jugada en què ha regatejat a O'Shea i no ha pogut decidir, sol, davant de Van der Sar. Després Messi, que no ha arribat a un servei d'Etoo. Però sobretot Xavi, que en el 53 ha rematat al pal esquerre de la meta del United. Com que el Barça no s'acabava de decidir, Ferguson ha donat una altra pas de rosca, un altre davanter, el búlgar Dimitar Berbatov per Park. Rooney, Cristiano Ronaldo, Rooney i Tévez, a 23 minuts per al final. Però Messi, que ha superat Cristiano Ronaldo en el particular duel d'estrelles, s'ha encarregat de sentenciar el partit en el minut 70. L'argentí ha rematat de cap un centre de Xavi. El Barça tenia la seva tercera Champions, el seu primer triplet. Guardiola li ha guanyat la partida a Ferguson, Messi a Cristiano Ronaldo i Iniesta i Xavi han il·luminat un triomf per a la història. A la grada blaugrana, una pancarta premonitòria: "Ells --els anglesos-- van inventar el futbol, però nosaltres l'art del futbol". I així ha estat. FOTOGALERIA SPORT: Campions de la Champions

FOTOGALERIA AS: Final de la Liga de Campeones 2009: Barcelona - Manchester

FOTOGALERIA MARCA: Final Champions 2008/09