lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de juny, 2009

Els crítics d'ERC esmenen Ridao

Els crítics d'ERC, Esquerra Independentista, no veuen la nova tendència "a l'alça" del partit insinuada pel secretari general, Joan Ridao, arran dels resultats de diumenge en les eleccions europees.

El moviment liderat per Uriel Bertran ha esmenat Ridao. "Per extreure aquesta conclusió s'ha basat en el fet que en les últimes eleccions, les espanyoles de l'any passat, vam rebre només un 7,8% dels vots i ara n'hem recollit un 9,2%. Doncs aquí s'acaba el que pot presentar, perquè el que no diu és que en aquelles eleccions vam tenir 300.000 vots i ara n'hem tingut 180.000", adverteix Bertran.

Per EI les conclusions són clares. "Hem perdut 70.000 vots respecte a les europees del 2004, és un resultat que ens fa tornar deu anys enrere, fins al 1999, i el PSC n'ha perdut 200.000. És clar que la suposada estratègia de buscar el vot entre suposats exvotants del PSC no funciona. El nostre votant se n'ha anat a l'abstenció".

En aquest balanç "realista" dels resultats, Bertran hi veu una causa clara: "El pacte a la Generalitat amb un partit subordinat a Madrid, com ho demostren constantment els seus 25 diputats al Congrés".

L'únic balanç positiu de les eleccions de diumenge per EI és el fet que Oriol Junqueras hagi obtingut un escó a l'Eurocambra. El sector crític "felicita i desitja sort" al nou eurodiputat.