lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de juny, 2009

Els internautes denuncien González-Sinde per derivar ajudes a "familiars i interessos privats"

L'Associació d'Internautes (AI) ha presentat avui una denúncia contra la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, davant l'Oficina de Conflictes d'Interessos, en considerar que les últimes ajudes aprovades i publicades al BOE dirigides a la indústria cinematogràfica, per un valor total de 8 milions euros, "afecten a empreses, societats, familiars i interessos privats" de la ministra, cosa que incompliria el règim d'incompatibilitats d'Alts Càrrecs.

"L'actual ministra de Cultura té evidents interessos econòmics, personals i familiars directes amb tot el relacionat amb la indústria del cinema i la gestió dels drets d'autor i, per tant, l'ampliació d'ajudes publicades pel ministeri de Cultura, amb data 13 de maig del 2009, afecten empreses o societats en les quals bé directament o indirectament González-Sinde, o familiars, tenen interessos", afirma l'AI.

En l'escrit presentat davant l'Oficina de Conflictes, l'AI demana la cessació de les últimes ajudes. Els internautes ja van demanar la recusació del nomenament de González-Sinde en entendre que "contradiu la Llei que regula els conflictes d'interessos dels membres del govern espanyol i dels Alts Càrrecs de l'Administració General de l'Estat".

Segons recalca l'AI, quan la ministra estava al capdavant de l'Acadèmia de Cinema, va gestionar i va percebre "múltiples" subvencions del ministeri de Cultura, entre altres, per als premis Goya. I que sota el seu mandat, l'Acadèmia va incrementar el seu patrimoni "notablement" amb la cessió per part de l'Estat del palauet del carrer Zurbano, seu actual de l'Acadèmia.

Té la mà Maria: SGAE – QUE FA FALTA MES PER PROCESAR-LA ?