lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de juny, 2009

Madrid retira els honors i les distincions concedides a Francisco Franco i la seva família

La Nit 290609 COMr

L'Ajuntament de Madrid retirarà els honors i distincions concedits al general Francisco Franco Bahamonde. Això ha estat possible per una iniciativa d'IU, que reclamava que s'apliqués la llei de la memòria històrica, i que han aprovat per unanimitat els tres grups municipals.

Entre les distincions que perdrà Franco hi ha la d'alcalde honorífic, fill adoptiu de la ciutat o Medalla d'Or.

Malgrat l'acord, però, el debat de la proposta no ha estat exempt de polèmica, ja que l'edil d'IU Milagros Hernández ha instat el grup municipal del PP a "deixar clar ja que no tolera el terrorisme ni tampoc el feixisme, perquè totes dues coses són contràries al sistema democràtic que es vol per a la ciutat".

"Davant l'evidència que hi ha persones que van lluitar per la democràcia en la ciutat sense cap reconeixement, hem de treure els suports als dictadors en les institucions democràtiques, i iniciar una nova etapa d'aplicació justa i objectiva de la llei de la memòria històrica", ha plantejat Hernández, qui ha volgut afegir a més la seva preocupació pel "ressorgiment de moviments nazis" en els últims anys, un fenomen "superpreocupant" al qual el consistori "haurà de plantar cara".