lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de juny, 2009

Raül Romeva assegura que de 'cap manera' l'energia nuclear ajuda a combatre el canvi climàtic

Raul Romeva 010609 CATr

El candidat d'ICV a les eleccions europees, Raül Romeva, i el secretari general del partit, Joan Herrera, han afirmat aquest diumenge a la tarda a Vandellòs (Baix Camp) que de 'cap manera' l'energia nuclear ajuda a combatre el canvi climàtic. Els dos ecosocialistes han afirmat que l'energia nuclear és 'cara, insuficient, genera residus tòxics, insegura i hipoteca el futur'. Al mateix temps, Romeva i Herrera han assegurat que apostar per l'energia nuclear és 'apostar pel passat' i que els països europeus estan apostant pel tancament de centrals que funcionen amb aquest tipus d'energia. Herrera ha demanat a Zapatero que no confongui 'vida útil amb vida límit de les centrals nuclears'.

En aquesta mateixa línia, Herrera ha demanat a Zapatero i al conjunt de socialistes que es posicionin entorn l'ús i la continuïtat de les centrals nuclears. Segons Herrera, en funció del dirigent socialista amb què parla hi ha un plantejament o un altre.

En aquest sentit, Romeva ha afirmat que amb vista al futur i mirant a Europa, 'cal apostar' per les energies netes, l'estalvi energètic i el tancament de les centrals nuclears.