lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de juny, 2009

Un de cada quatre nens no té el nivell bàsic per passar a la Secundària ?

Un 25,3% dels estudiants de sisè de primària de Catalunya no han superat les proves de competències bàsiques, que conformen català, castellà i matemàtiques. 64.388 alumnes van passar per les proves, que va realitzar el Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu fa un mes a totes les escoles catalanes.

Segons els resultats d'aquestes proves, pioneres a Catalunya, el nivell dels nens d'11 anys en les competències de català és de 76,9 punts; en castellà, 75,10, i en matemàtiques, 77,99; sent el 70 el llindar del 'suficient'. Aquestes proves mesuren si els nens saben llegir i escriure i operar matemàticament de manera bàsica per passar a primer de Secundària sense dificultats.

Les diferències de resultats són especialment importants si es compara segons el nivell socioeconòmic dels alumnes. En català, els estudiants de les capes socials més altes tenen insuficient en un 14,5%, mentre que en els nivells socioeconòmics més baixos suspèn el 44,3%, i també ho fa el 22,7% de les capes mitjanes. Aquesta xifra es repeteix de manera semblant en les competències de castellà i de matemàtiques.