lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de juliol, 2009

Bronca entre CiU i ERC al Congrés pel sostre de despesa de Zapatero

El govern espanyol ha aconseguit reeditar la mateixa majoria amb què va aprovar fa quinze dies els objectius d'estabilitat pressupostària de l'Estat per al 2010. Els comptes han retornat a la cambra baixa procedents del Senat, que els va rebutjar amb els vots del PP, ERC i PNB, i han prosperat novament gràcies a les abstencions de CiU i ICV. Ha estat durant la discussió prèvia a la votació que el diputat d'ERC Joan Tardà ha criticat al PSOE la seva capacitat per "burxar en les debilitats del nacionalisme català" i fer possible que CiU, amb la seva abstenció, permeti al govern espanyol "sortir-se'n " amb la seva proposta de sostre de despesa.

El republicà ha vinculat el pressupost del pròxim any al finançament de Catalunya i ha criticat que l'executiu de Zapatero no hagi augmentat el sostre de despesa en 10.000 milions per complir amb el finançament català.

Segons Tardà, Convergència i Unió "juga amb foc" en no donar suport "al primer govern catalanista i d'esquerres des que es van recuperar les llibertats, i l'ha acusat de posar les coses "molt difícils" al tripartit. Pel diputat d'ERC, sembla que CiU vulgui "tornar a la dialèctica del postfranquisme". És a dir: un partit espanyol pactant amb el nacionalisme conservador català i el nacionalisme basc. La resposta de CiU ha arribat en forma d'esbroncada del diputat Josep Sánchez Llibre. Amb to irat i clavant copets a la tribuna amb les mans, ha demanat a Tardà que no doni "lliçons de nacionalisme català a CiU" i que sigui "rigorós i seriós" en les seves crítiques. Finalment, ha convidat ERC a "deixar els seus càrrecs en el tripartit" de la Generalitat.

eldebat.cat: Intercanvi de retrets entre Tardà i Sánchez Llibre per la votació del sostre pressupostari