lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de juliol, 2009

El tripartit no es podria reeditar, segons una enquesta encarregada per CiU

D'això se'n diu anar de vacances amb optimisme. Molt bona, nois !!*!! Orquesta Mondragón - Viaje con nosotros

Segons una projecció encarregada per CiU a l'empresa Feedback, el tripartit no aconseguiria la majoria absoluta en un hipotètic tercer tripartit si es fan servir les dades publicades per l'últim sondeig del CEO, Centre Estudis d'Opinió de la Generalitat.

Per tant, i segons les dades facilitades per la federació nacionalista, la suma del PSC, ERC i ICV-EUiA es quedaria en 63 escons, cinc menys dels 68 necessaris per governar amb majoria absoluta al Parlament. En canvi, CiU podria formar govern pactant amb el PP o amb ERC, i en els dos casos s'arribarien als 69 escons, un més dels necessaris.

El PSC es mantindria en els 37 diputats actuals; ICV-EUiA passaria de 12 a 11 escons; i ERC patiria un fort cop, passant de 21 a 15 escons. El PP conservaria els seus 15 diputats actuals, i Ciutadans també repetiria amb els seus tres escons.

A més, ERC també perdria la seva condició de tercera força al Parlament. Així, passaria del 14,03% de vots que va recollir el 2006 al 10,43% que li dóna la projecció de CiU, gairebé quatre punts menys.