lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de juliol, 2009

ERC repta tots els grups a impulsar junts la nova llei electoral

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, i CiU han proclamat avui des del Parlament la seva disposició favorable a constituir al més aviat millor una ponència parlamentària per començar a elaborar una llei electoral catalana.

En una interpel·lació al ple de la cambra, Ausàs ha estès la mà als grups parlamentaris perquè s'avinguin a iniciar els treballs per a la redacció de la llei electoral: "Anem junts i constituïm una ponència conjunta que elabori aquesta llei. És l'hora del Parlament", ha afirmat.

A més, Ausàs ha "celebrat" la "disposició" expressada pel diputat de CiU al Parlament de Catalunya Lluís Corominas a impulsar la constitució d'una ponència conjunta.

El diputat de CpC Antoni Comín ha defensat el dret de la seva associació a posar sobre la taula aquesta ILP per implicar directament la ciutadania en l'elaboració de la llei electoral.

El president de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's), Albert Rivera, ha advocat també per obrir el debat sobre la nova llei electoral catalana, que segons el seu parer s'hauria de plantejar llistes obertes i no bloquejades.