lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de juliol, 2009

La Mostra de l'Auberge de Benissanet

A Benissanet, el 90% de les terres de cultiu es dediquen a conrear fruita, especialment auberges, que és com anomenen els préssecs en aquest poble de la Ribera d'Ebre.

Diumenge, en una jornada festiva, els pagesos mostraran el resultat d'aquesta dedicació, amb una exposició de més de cinquanta varietats de préssecs i nectarines cultivades a la zona. «La crisi ha arribat a tot arreu: la campanya ha estat normal, però els preus són dolents», explica Joaquim Ripoll, regidor d'Agricultura, que afegeix: «Entre un 80 i un 90% de la nostra producció de préssecs es destina a l'estranger. A Catalunya també tenim els nostres punts de venda.»

La Mostra de l'Auberge té dues vessants diferenciades. Per una banda s'ofereixen dues xerrades tècniques adreçades als productors i per una altra es programa tot d'actes festius. En aquest apartat cal destacar els concursos de postres (que es convidarà a degustar) i de centres de taula fets amb auberges, les exposicions i les activitats infantils i d'animació, que s'han concentrat a la tarda.

Cap comentari: