lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de juliol, 2009

L'Audiència Nacional jutja avui Núria Pòrtulas

Benet Salellas 090709 CATinfo

L'Audiència Nacional jutja aquest dilluns l'activista antisistema de Sarrià de Ter Núria Pòrtulas, que s'enfrontarà a una petició de cinc anys de presó per liderar un grup que presumptament va prestar suport a cèl·lules anarquistes que haurien participat en actes de sabotatge de caràcter terrorista.

El fiscal Miguel Ángel Carballo acusa Pòrtulas d'un delicte de col·laboració amb organització terrorista, perquè considera que va recollir informació sobre possibles objectius i mesures de seguretat d'edificis oficials, entre els quals hi ha les conselleries de Treball i Justícia de la Generalitat.

Segons consta en l'escrit provisional d'acusació, les tasques desenvolupades per l'acusada li van permetre disposar de prou "informació i capacitació tècnica per cometre accions amb finalitats terroristes". Núria Pòrtulas ha comparegut a l'Audiència Nacional acompanyada d'una cinquantena de membres del col·lectiu que li dóna suport. La portaveu de l'assemblea de suport a Pòrtulas, Ariadna Monerris, ha assegurat a les portes de l'Audiència Nacional que aquest ha estat un judici 'polític' on 'no es jutgen fets o accions, sinó idees, maneres de pensar i de plantejar la vida'. La policia espanyola ha detingut sis persones que es concentraven a Madrid per mostrar el seu suport a Núria Pòrtulas. També hi ha uns quants contusionats a causa de les càrregues contra els concentrats. En el judici, Pòrtulas s'ha desvinculat de grups violents però el fiscal ha mantingut la seva posició i ha demanat cinc anys de presó.