lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de juliol, 2009

Les àrees nuclears rebutgen, de moment, albergar el magatzem de residus centralitzat

L'Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears (AMAC) no presentarà, de moment, cap candidatura d'alberg del futur magatzem de residus centralitzat (ATC) un cop s'obri el procés per determinar-ne la seu. Així, l'AMAC pressiona l'Estat en la seva reclamació de més fons pels plans d'emergència nuclear i els plans nous desenvolupament econòmic local.

L'AMAC considera que, quan falta poc per l'obertura del procés formal de presentació de candidatures per a l'ATC, no té cap indici que l'Estat compleixi, i per això no farà cap pas endavant, tot i que això no significa que ara no vulguin l'ATC: «Continuem pensant que és necessari, però amb les condicions que ja vam fixar el 2006». Pel ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, el procés de candidatures s'ha d'obrir després de l'estiu, tot i que encara no hi ha data. Per la seva banda, el corrent contrari a la instal·lació de l'ATC en territori català, la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) va interpretar el gest de l'AMAC com una mostra més «de la seva ambivalència i dels seus moviments fruit d'interessos estratègics i econòmics». Fonts de la coordinadora afegeixen que, més enllà de l'acord d'ahir, qualsevol municipi pot presentar de manera unilateral la seva candidatura.

L'assemblea d'ahir de l'AMC també va servir per fer el canvi de presidència: l'alcalde de Cofrents, Raúl Mateo Ángel, substitueix el batlle d'Ascó que treballa a la nuclear, Rafel Vidal.

HEMEROTECA Levante-emv.com: El alcalde de Cofrentes será sustituido por su hijo al frente de la lista del PP