lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de juliol, 2009

L'Estàtua de la llibertat torna a obrir vuit anys després

L'Estàtua de la Llibertat, un dels principals emblemes de la ciutat de Nova York, va tornar a obrir ahir les seves portes coincidint amb el Dia de la Independància dels Estats Units, vuit anys després d'haver-se tancat: l'accés a les vistes panoràmiques s'havia tancat al públic després dels atemptats de l'11 de setembre. El Servei Nacional de Parcs ha estat treballant tot aquests anys per acondicionar la corona de l'estàtua, el punt més alt que es pot visitar, per complir totes les mesures de seguretat i evacuació.

Després d'aquesta primera posada a punt, que permet que hi puguin pujar trenta visitants cada hora, l'estàtua romandrà dos anys oberta i després es tornarà a tancar per a fer una remodelació més completa.

L'Estàtua de la Llibertat, de noranta-tres metres d'alçada i pesa dues-centes vint-i-cinc tonelades, fou un regal de França amb motiu del centenari de la independència dels Estats Units l'any 1876. L'obra, de coure, fou forjada a França per l'escultor Frederic Auguste Bartholdi i després transportada en vaixell a Nova York. Ja li tocava, no?