lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 d’agost, 2009

Caamaño: "La sentència sobre l'Estatut serà la més complexa de la història"

Això pinta molt, però que molt, malament!!! El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, assegura sentir "inquietud" pel fet que el Tribunal Constitucional (TC) no hagi dictat una sentència sobre l'Estatut de Catalunya.

Caamaño assenyala que "la mitjana" de temps que necessita el ple del TC per dictar les seves sentències "excedeix amb molt els tres anys" i afegeix que la resolució sobre l'Estatut serà "la més complexa de la seva història" perquè, segons la seva opinió, "marcarà el futur de l'Estat de les Autonomies i cap a on poden o no evolucionar".

"Que a mi m'agradaria que ja tinguéssim la sentència de l'Estatut? Sens dubte, però sóc conscient de la dificultat i de la complexitat d'aquesta sentència", assenyala el ministre després d'expressar la seva confiança que el TC faci "una bona interpretació de la Constitució, tot i que després, políticament, la resolució agradi més a uns que a altres".

Caamaño també es mostra convençut que el model autonòmic establert en 1978 comporta que a Espanya "sempre es viuen tensions, com en qualsevol estat de tipus federal, entre el centre i la perifèria".

"Hi hauran cicles en els quals per la situació econòmica, social o política, d'aquí els marges de la Constitució, l'Estat es farà més centralista i haurà moments en els quals sigui més descentralitzat. Aquesta és la forma de viure la democràcia del nostre sistema", sosté.

Per això, considera que "qui no estigui d'acord" amb la interpretació de la Carta Magna que realitzi l'alt tribunal en la seva sentència sobre l'Estatut porti a les Corts Generals un projecte per "canviar" els articles amb els quals no estigui d'acord.