lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 d’agost, 2009

El govern acatarà la sentència sobre l'estatut

A la primera reunió de després de les vacances, el govern de Catalunya s'ha mostrat unit pel que fa a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'estatut. En una conferència de premsa posterior el conseller d'Interior, Joan Saura, ha dit que l'estatut era una llei orgànica i que acatarien la sentència del tribunal. Però ha afegit que també era un pacte entre els governs català i espanyol i que depenent de la sentència, potser caldria replantejar el pacte polític.

Saura ha explicat que acatarien la sentència, però que també hi reaccionarien. Així, per exemple, si la sentència diu que un article no és constitucional si no es refà una determinada llei orgànica, intentaran que es refaci la llei que calgui. I si es retalla una competència de l'estatut, segons Saura, es pot aplicar l'article 150.2 de la constitució perquè el govern espanyol la traspassi a Catalunya.

'Estem absolutament convençuts que l'estatut és constitucional i que, per tant, la sentència ha de contemplar-ne la constitucionalitat', ha dit Saura. I per això continuaran desplegant-lo i aplicant-lo. Per la mateixa raó el govern no donarà suport a cap manifestació preventiva l'Onze de Setembre i esperarà la sentència. El govern reaccionarà després, en funció de què digui el tribunal, però Saura ha aclarit que els partits del govern tenen autonomia per decidir si participen o no en una manifestació preventiva. Sílvia Barroso: Sempre ens quedarà el 150.2