lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 d’agost, 2009

ERC ja negocia amb Madrid el seu suport als pressupostos de l'Estat del 2010

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha revelat que el seu grup parlamentari negocia ja amb el govern espanyol el seu suport als pressupostos del 2010, després que se salvés l'escull del finançament, un partit que la formació republicana creu que ha guanyat "per golejada".

És més, Ridao ja va mantenir un primer acord amb la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, un cop es va aprovar el nou model de finançament.

"Hem parlat ja amb el govern espanyol, ho vaig fer abans de l'estiu, discretament, tant amb la ministra com amb altres responsables de l'executiu i tornaré a fer-ho en les pròximes dates", ha dit Ridao, que assegura haver traslladat ja "algunes qüestions de màxima prioritat".

"Feia gairebé quatre exercicis pressupostaris que ERC no allargava la mà al govern de Madrid per negociar i ara està en disposició de fer-ho, però evidentment amb tota la prevenció i tota la precaució del món", ha recordat.

En el que Ridao denomina com "la carpeta catalana", el compliment de la qual condicionarà el suport d'ERC als comptes de l'Estat, hi ha temes "estratègics" com el model de gestió aeroportuària del Prat, Rodalies o l'aplicació de la llei de Dependència.

"Tot això ha de resoldre's positivament i condicionarà la nostra posició, però d'entrada el finançament autonòmic ha canviat una predisposició més favorable", afegeix Ridao.