lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 d’agost, 2009

Les colles de diables i dimonis presentaran al·legacions a la transposició de la directiva

Salvem el correfoc de Garcia!!! La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, conjuntament amb altres federacions i agrupacions del món del foc, han ratificat a Valls les al·legacions a l'esborrany de transposició de la directiva europea sobre material pirotècnic que el Departament de Cultura presentarà la setmana que ve al Ministeri d'Indústria espanyol. La directiva regula la seguretat i desenvolupament dels espectacles amb foc i ha de ser transposada abans de gener de l'any que ve.

El president de la Federació, Pep Enric Martí, ha explicat que s'oposaven a la proposta, feta pel ministeri, de fer acreditar per escrit a tots els assistents a un acte amb foc que són conscients de la mena d'activitat que és. Enric ha dit que això era 'impossible', car hi ha centenars de festes amb pirotècnia cada any a tot el país i la mesura suposaria d'acreditar dos milions de persones. A més, ha explicat que la mesura era innecessària perquè la llei d'espectacles de Catalunya atribueix als ajuntament la potestat d'autoritzar aquestes festes. Les federacions també demanen que sigui la Generalitat qui reguli aspectes com l'edat dels participants en colles infantils i els materials pirotècnics que poden manipular, i no, com proposa la directiva, que siguin els pares que autoritzin els fills a participar a les festes.

El 15 d'agost acaba el termini d'al·legacions. Ara caldrà demanar una reunió amb els responsables del Ministeri d'Indústria i esperar a la resolució del 4 de gener.