lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 d’agost, 2009

Surt en llibertat amb càrrecs Jaume Soler, detingut per l'incendi de la pantalla gegant de Terrassa

Jaume Soler, militant de la CUP de Terrassa i d'Endavant, ha sortit a primera hora de la tarda dels jutjats de Vilanova i la Geltrú en llibertat amb càrrecs, després de declarar en relació a l'incendi d'una pantalla gegant instal·lada a Terrassa el 20 de juny per retransmetre un partit de la selecció espanyola. 'No tenen cap mena de prova', ha dit el portaveu d'Alerta Solidària, Martí Majoral. Soler va ser detingut ahir acusat de desordres públics.

'Podien haver fet un procediment ordinari i citar-lo a declarar, en comptes de detenir-lo davant de la seva família. Ha estat un càstig gratuït, una acció de repressió política.' Majoral ha explicat que, després de valorar la situació juntament amb Endavant, considerava que la detenció havia estat 'gratuïta': 'Sembla més un càstig a l'atreviment d'Endavant que no pas una actuació policíaca'.

En la declaració davant del jutge, Jaume Soler ha recordat que aquell dia ell no era a Terrassa i que no sabia pas qui havia estat l'autor de l'incendi. 'Des que va arribar a la comissaria de Vilanova, el Jaume ha insistit que desconeixia el motiu de la seva detenció i també qualsevol detall sobre els fets d'aquell dia', diu Majoral.

Ara el cas ha de ser traslladat als jutjats de Terrassa, on s'obriran diligències i es decidirà si procedeix fer un judici o no. 'Tenint en compte l'escassetat de material i proves que tenen, és probable que acabin arxivant el cas', considera el portaveu d'Alerta Solidària.

Cap comentari: