lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de setembre, 2009

Carod-Rovira no troba bé l'escridassada de la Diada

Josep-Lluís Carod-Rovira ERC 110909 RAC1

“Avui em preocupa la imatge deplorable que estem donant com a país. La presidència de l'Assemblea Nacional del Parlament del Quebec estaven atònits. En cap país del món, el dia de la seva festa nacional, quan se sent l’himne nacional del país, la gent crida, esbronca, xiula, insulta, etc. No passa enlloc del món.”

“Nosaltres fem-nos-ho mirar, perquè quan no és un nap, és una col. La imatge que estem donant, per mi, és deplorable. Em moria de vergonya.”

“Estem queixant-nos que potser el TC ens tombarà l’expressió ‘nacional’ de l’himne, la Diada, i de no sé quantes coses més, i quan se sent l’himne nacional aquí tot Déu crida, la gent xiula, insulten, escridassen… Ho trobo deplorable. I avui ho he contrastat amb els diputats quebequesos. Em moria de vergonya.”

“No ens hem d’inventar cap cosa nova en l'ofrena. Hem de funcionar com un país madur, educat i respectuós amb les seves institucions. I si resulta que, en el moment en què les institucions que el govern van a fer les seves ofrenes florals, resulta que hi ha un grup de persones que volen fer sentir la seva reivindicació, ho sento molt. Tenen tot el dret de manifestar el que vulguin, però que ho facin en un altre lloc.”