lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de setembre, 2009

El batlle de Berga confirma que l'ajuntament donarà suport demà a la convocatòria d'una consulta sobre la independència

El pròxim ajuntament que aprovarà una moció de suport a la convocatòria d'una consulta popular sobre la independència de Catalunya serà el de Berga. Demà al vespre el ple aprovarà la moció presentada per la CUP, a la qual s'ha afegit l'esmena que la consulta l'haurà de convocar una entitat privada. Tots els grups municipals (CiU, CUP i ERC) hi votaran a favor, tret del PSC. 'Hem de donar l'oportunitat que la gent es pronunciï sobre si vol la independència', ha declarat a VilaWeb el batlle de Berga, el convergent Juli Gendrau.

'No ens podem oposar de cap de les maneres a una iniciativa d'aquesta mena. Expressar l'opinió, i més sobre un tema com aquest, no fa cap mena de mal', ha explicat. Gendrau ha parlat sobre l'experiència d'Arenys de Munt; ha elogiat el paper institucional que ha tingut el batlle, Carles Móra. 'Perquè ha fet que la consulta fos una festa i no pas una mena de reivindicació extremista, tal com algú ho havia volgut vendre'.

Juli Gendrau admet que hi ha unes quantes entitats berguedanes que s'han interessat a convocar la consulta, sobre la qual encara no hi ha cap data prevista. El batlle ha dit que estava obert a parlar amb els representants municipals d'altres poblacions per acordar que totes les consultes es puguin convocar un mateix dia.