lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de setembre, 2009

El PNB adverteix que PSE i PP volen "diluir Euskadi"

El president del PNB, Iñigo Urkullu, ha advertit que la pretensió de PSE i PP en el "front dels contraris" pretén "diluir Euskadi". "Ens volen armonitzar amb l'Estat", ha sentenciat el líder basc en el primer Alderdi Eguna que el PNB celebra fora del govern basc. Així ha definit el president del PNB el pacte entre PSE i PP, que segons Urkullu s'ha forjat a Madrid malgrat les baralles entre socialistes i populars a la resta de l'Estat. "PP i PSE no són el mateix, però s'han posat d'acord per debilitar el País Basc".

"El front del PSE-PP ja no s'amaga. L'han consumat en el govern i ja han escrit que el volen portar als ajuntaments i diputacions", ha sentenciat Urkullu, que ha il·lustrat aquest discurs advertint que "no ens treuen la ikurriña, però coloquen la espanyola al costat. Primer l'espanyola i després el que faci falta".

Urkullu ha vertebrat l'estratègia de partit en tres eixos: la lluita per la pau, afrontar la crisi i guanyar autogovern i reforçar les institucions basques.

El primer Alderdi Eguna que el PNB ha celebrat fora del govern basc, a diferència dels anteriors, ha tingut només un orador, el president del partit, però malgrat no ser-hi per raons de feina, el record de l'últim lehendakari del PNB, Juan José Ibarretxe, hi ha estat present en boca del president del partit, que ha demanat als milers d'assistents a l'acte un fort aplaudiment en homenatge a la feina feta pel líder que després de les eleccions va anunciar la seva retirada de la política.