lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de setembre, 2009

La jutge dóna la raó a l'Estat i anul·la l'acord de ple d'Arenys que donava suport a la consulta

Tanmateix, convoca l'Ajuntament i l'Advocacia de l'Estat dilluns per escoltar els arguments de les dues parts La titular del jutjat contenciós número 14 de Barcelona ha donat la raó a l'Advocacia de l'Estat i ha suspès l'acord de ple d'Arenys de Munt del 4 de juny, que donava suport a la consulta popular d'autodeterminació que prepara el col·lectiu MAPA (Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació).

En la seva interlocutòria, la magistrada considera que la consulta s’excedeix de les competències que té atribuïdes un Ajuntament. “No s'ha de perdre de vista que la consulta es preveu en dependències municipals i amb el suport logístic d'aquesta administració municipal per a la realització, organització i celebració, que no tan sols autoritza la utilització de la sala municipal, sinó que fins i tot facilita a aquesta iniciativa l'organització municipal”.

Malgrat ordenar la suspensió de l’executivitat de l’acord del ple, que impedeix la cessió de la sala municipal al MAPA per fer la votació, la jutge convoca l'Ajuntament i l'Advocacia de l'Estat dilluns vinent, 7 de setembre, per escoltar les dues parts. L'Advocacia estatal demanava que la decisió es prengués sense escoltar l'Ajuntament a causa de la urgència. L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, ha reaccionat amb serenitat davant la notícia. S'ha mostrat totalment disposat a acatar el que digui el jutjat i ha comunicat que els organitzadors de la consulta ja tenen l'oferta de diverses entitats privades del poble que els ofereixen el seu local per posar-hi les urnes i fer la votació el dia 13 de setembre.

Sílvia Barroso: Error de càlcul espanyol