lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de setembre, 2009

Tractorada a Tortosa per reclamar preus més justos

Un miler d'agricultors i 140 tractors s'han manifestat a Tortosa per reclamar preus més justos, en una concentració que hi han donat suport les cooperatives agràries adscrites a Cobem i representants d'associacions com Unió de Pagesos, Jarc i Asaja.

El coordinador territorial de les Terres de l'Ebre d'Unió de Pagesos, Joan Montesó, ha dit que el sector està en una situació "molt crítica" per això ha reclamat preus "justos i dignes" i una llei de comerç que redueixi el número de marques comercials. Montesó també ha assenyalat que han demanat al Parlament que celebri un ple monogràfic per tractar la situació de l'agricultura catalana i perquè posi les eines que permetin al sector sortir-se'n. També ha carregat contra la conselleria d'Agricultura perquè no destina prou recursos a la promoció dels productes agrícoles catalans, i ha assegurat que el sector està "desmoralitzat".

Els manifestants han circulat per l'Eix de l'Ebre i pels carrers de Tortosa fins arribar a la delegació d'Agricultura de les Terres de l'Ebre. Amb aquest acte volen alertar l'administració de la seva situació i exposar les seves propostes de canvi, com la reducció de mòduls a l'IRPF i la de marques comercials.