lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 d’octubre, 2009

Crítiques a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre perquè no respecta la toponímia catalana

L'Entesa va fer una pregunta escrita al govern espanyol sobre la qüestió. La resposta va ser que des de la CHE seguien les normes del ministeri de Foment pel que fa toponímia, quan és la Generalitat qui té la competència exclusiva per a la toponímia a Catalunya.

El senador per Girona de l'Entesa Catalana de Progrés, Miquel Bofill, ha explicat que aquesta pregunta escrita va sorgir de les "queixes" del territori per diverses retolacions i toponímies que la CHE utilitza a Catalunya en castellà. També la secretària de Turisme de la Generalitat s'havia mostrat disconforme en aquest sentit, ja que afectaven el turisme.

El senador per Tarragona de l'Entesa Catalana de Progrés, Pere Muñoz, ha explicat que davant de la falta de sensibilitat de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) pel català en la seva topografia i els cartells indicatius al territori, els alcaldes de l'Ebre català i els Consells Comarcals es reuniran per fer pinya i demanar una trobada amb la Confederació en la qual exigiran que retolin en català.

Muñoz i Bofill han explicat la resposta de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre sobre la no utilització del català en la retolació, cartografia i en general, en tota la seva activitat en topònims catalans.