lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 d’octubre, 2009

Decidim.cat denuncia pressions de l’Estat als ajuntaments que han votat mocions sobiranistes

Decidim.cat ha denunciat aquest divendres un "excés de zel" de l'Estat espanyol en relació amb els ajuntaments que han donat suport a les consultes sobiranistes. La plataforma independentista desqualifica els requeriments de legalitat que l'administració central reclama com a condició de validesa dels acords adoptats.

Decidim.cat ha fet públic un comunicat que es fa ressò dels "requeriments que l’Estat espanyol ha realitzat a diversos ajuntaments que han aprovat mocions a favor de les consultes populars sobre la independència de Catalunya". Segons la plataforma, el control afecta a moviment d’alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores, i assegura que els acords de ple adoptats amb el text de la moció que promouen s’adapten "estrictament a la legalitat".

Decidim.cat insta l’Estat espanyol a vetllar per altres prioritats municipals com, per exemple, la millora del finançament dels ens locals. "No té sentit que l’Estat no abordi problemàtiques de primera necessitat en l’àmbit local com la delicada situació de les hisendes municipals i en canvi s’apressi a coaccionar els acords democràtics que els ajuntaments adopten a les sessions plenàries".

Davant de les mesures que està adoptant el govern espanyol en relació a aquesta qüestió, Decidim.cat exhorta a tots els ens locals a "aprovar mocions a favor de les consultes sobre la independència de Catalunya i a obviar qualsevol intent de posar la por al cos per part dels aparells de l’Estat". Alhora, informa que ja són més de vuitanta els ens locals (ajuntaments i consells comarcals ) que ja han aprovat la moció.