lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 d’octubre, 2009

eMaragall afirma que es mantindrà el nom a les vacances de Nadal i Setmana Santa

D'això parlàvem!!! eMaragall PSC 261009 RAC1

El conseller d'Educació, eMaragall, ha assegurat que no canviarà la denominació de les vacances de Nadal i Setmana Santa per la de vacances d'hivern i de primavera tal com va proposar el Consell Escolar de Catalunya (CEC) en el seu últim informe sobre el calendari.

eMaragall ha recordat que els informes del CEC no són vinculants, i ha afegit que tot i que la societat catalana és laica, "no ha de renegar de la seva tradició i història", ha dit en declaracions a RAC 1.

"Ho respecto perquè estem en un país laic i ningú està forçat a creure ni a participar en res que no es correspongui amb les seves conviccions", ha reconegut el conseller, però ha afegit que Catalunya té una tradició i història de la qual "no cal renegar en absolut". "No penso fer-ho", ha conclòs eMaragall, el qual ha advertit que tot i que la conselleria canviés aquesta denominació "ni es notaria, perquè la realitat és molt tossuda". Amb això, ha puntualitzat: "Més val que les formes i la realitat estiguin tan d'acord com sigui possible".

Per acord majoritari, el CEC va argumentar que el canvi de nom, a més de respondre a la diversitat social, permetria una distribució més racional dels períodes lectius i de descans.