lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 d’octubre, 2009

Homenatge als represaliats del franquisme

Uns cinc mil assistents es van aplegar ahir al Palau Sant Jordi per retre homenatge als represaliats del franquisme. 'Poètiques de resistència. Somnis de Llibertat', organitzat pel Memorial Democràtic, va començar amb la lectura de poemes d'autors catalans i va continuar amb l'actuació de Joan Manuel Serrat i Quico Pi de la Serra. L'Orfeó Català, que va tancar l'acte, va ser rebut amb un fort i llarg aplaudiment i crits de Visca l'Orfeó!

Julieta Serrano, Lluís Homar, Carme Sansa, Mercè Sampietro, Juan Diego i Juan Echanove van obrir l'acte amb lectures de poemes de Joan Vinyoli, Joan Oliver, Salvador Espriu, Jaime Gil de Biedma, Manuel Vázquez Montalbán i Joan Brossa. Serrat - Pare

Pi de la Serra - Si els fills de puta volessin no veuriem mai el sol

Serrat i Pi de la Serra van pujar tot seguit a l'escenari entre crits de Visca la República! i van fer emocionar el públic amb cançons, cantades a dues veus, com 'Pare' o 'Si els fills de puta volessin, no veuríem mai el sol'.

El cor de l'Orfeó Català, que ha protagonitzat accions de protesta recents contra la fraudulenta gestió del Palau de la Música i de la Fundació, dirigida per Fèlix Millet, fou especialment corejat, i va tancar l'acte amb la interpretació de 'Què volen aquesta gent' de Maria del Mar Bonet i de 'Al vent' de Raimon.

Avui: Prop de 5.000 persones homenatgen els represaliats pel franquisme al Palau Sant Jordi